Sanne, ik, Isa

18. jul, 2022

lunchen in de Intratuin

lunchen in de Intratuin

Citaat

18. jul, 2022

"Ik hoor vanuit de hemel mijn broer bulderen van het lachen, zijn hoofd achterover en met zijn handen kletsend op zijn bovenbenen, zoals alleen hij dat kon. Wat zou hij dat fantastisch vinden als mijn dochter, zijn favoriete nicht die in de laatste jaren, maanden, weken, dagen van zijn leven zoveel voor hem heeft betekend, in zijn huis zou gaan wonen. En wat zou ik het ongelooflijk fijn vinden als mijn dochter, die zoveel pech heeft gehad met haar hersenletsel maar evengoed zo positief in het leven staat, in het huis zou gaan wonen van mijn broer, die al zo jong afscheid moest nemen van het leven. Mijn dochter mocht blijven leven en misschien leeft ze straks haar leven in het huis van mijn broer die dat niet meer mocht. "

Myla, dochtertje van Laura

18. jul, 2022

Is het echt....

18. jul, 2022

.....al weer drie maanden geleden dat ik mijn laatste blog schreef? Ongelooflijk hoe snel de tijd voorbijraast. Intussen werk je dus drie maanden in het verzorgingshuis en nu heb je even drie weken vrij. Je bent met Nimal twee weken op vakantie geweest, in Nederland. Jullie hebben het leuk gehad en zijn nu nog even een weekje thuis voordat jullie weer moeten werken. Jullie zijn nu al een paar weken aan het samenwonen, de ene week bij Nimal en de andere week in jouw huisje. Gelukkig stond de begeleiding hierachter en vinden ze het goed dat jullie op deze manier gaan oefenen met samenwonen. Tot nu toe gaat dit goed en ik heb het idee dat dat ook wel zo zal blijven. Het plan is om eind van dit jaar definitief te verhuizen naar Nimal en je appartement bij het begeleid wonen te gaan verlaten. Tja en dan moeten jullie het toch echt samen gaan fixen! Ik heb er wel vertrouwen in dat dat goed zal gaan, al zijn er natuurlijk nog wel punten waar aan gewerkt moet worden….althans, dat vind ik. Maar ja, wat ik vind is niet meer zo belangrijk, loslaten noemen ze dat….best lastig hoor!

Je bent geen vegetariër meer dus nu ben ik weer de enige in de familie, moet je natuurlijk zelf weten al had je er niet zo geheimzinnig over hoeven doen natuurlijk. Maar waarschijnlijk wilde je me niet teleurstellen. Qua calorieën zou het overigens wel beter zijn om vegetariër te blijven want als het daar over gaat, over de calorieën…tja, dat is nog wel iets waar ik me een beetje zorgen om maak. Je was een paar weken geleden dan nog wel een kilootje lichter maar het lijkt nu wel een beetje stil te staan, het afvallen. Je bent ook weer alcohol gaan drinken, biertje hier, wijntje daar. Zo had je ons ook op een wijnproeverij getrakteerd, dat was wel heel lekker en supergezellig met jullie. Kijk, als al die calorieën nou gecompenseerd werden met veel bewegen, maar dat is nou ook niet echt het geval. Wat een zeurmoeder ben ik he? Ja ik weet het, maar ik kan het niet laten omdat ik nou eenmaal het beste voor jou wil.

Wat je werk betreft was het ook even spannend want je jobcoach had een gesprek aangevraagd. Ik was al bang dat er iets aan de hand was en dat je niet goed functioneerde ofzo, dat hebben we natuurlijk al vaker meegemaakt. En van jou horen we zoiets niet want als we jou vragen hoe het gaat, gaat het altijd goed! Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Er werden wel dingen gezien in de zin van dat je te weinig initiatief neemt en geen vragen stelt, dat je uitstraalt dat je het allemaal wel weet maar intussen het toch niet blijkt te weten. Ik herken dat wel, dat is jouw onzekerheid. Want alles zit wel ergens in dat koppie van je opgeslagen, alleen is het daarboven zo beschadigd dat je geen vertrouwen hebt in je eigen hersenpan. Maar goed, ik vind ook dat ze jou daar dan beter in moeten begeleiden, daar zijn deze werkplekken tenslotte voor gecreëerd, voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met je jobcoach heb je afgesproken dat jullie samen na je vakantie een bakactiviteit gaan doen, het zal mij benieuwen! Ook heb je met de werkbegeleider samen een takenlijst gemaakt zodat je een houvast hebt. Doe je best San en geloof wat meer in jezelf!

We hebben mooie plannen voor de toekomst, Ben en ik willen samen een huis kopen en gaan samenwonen, ergens volgend jaar. Jij en Nimal willen dan graag mijn huisje kopen, het huis wat eerst van Ome Peter was. Ik heb hem beloofd dat ik goed voor zijn huis zou zorgen en dat doe ik ook. Wat zal hij daarboven in de hemel van oor tot oor glunderen als hij zou weten dat zijn favoriete nicht die zoveel voor hem heeft betekend, in zijn huisje gaat wonen. Maar zo ver is het nog niet al beginnen  zo langzaam maar zeker de plannen steeds meer vorm te krijgen.

We gaan het zien, gelukkig hebben we allemaal geen haast.

Woorden zijn overbodig :-)

18. jul, 2022

Meest recente reacties

31.08 | 13:41

Wat sta je mooi op de foto, mooi opgemaakt, leuk je haar omhoog ik zie de Sanne van een paar jaar geleden, houden zo.

08.03 | 14:18

Hallo daar, wat heerlijk een eigen appartement en wat fijn dat dat goed gaat. Ik had ook niet anders verwacht met zo'n geweldige moeder aan je zijde. Geniet van elkaar!!

21.02 | 19:54

Wat een fijn appartement Sanne, hoop dat je daar gezellig woont en gelukkig bent. Kom kijken zo gauw opa en ik samen mogen kijken.

30.03 | 22:33

Sowieso een goed bericht, het nare is de Corona virus, dat wordt afwachten. Geen idee hoe lang. Inderdaad voorzichtig zijn, geen risico's nemen anders zijn we nog verder van huis. Dat wordt duimen San

Deel deze pagina