Wijk aan Zee

12. sep, 2021

 28 augustus, opa's verjaardag

28 augustus, opa's verjaardag

Citaat

12. sep, 2021

"‘Er is er één jarig hoera hoera!’, dat is wat ik als viervoudig moeder vier keer peer jaar om twaalf uur ’s nachts zing voor het desbetreffende jarige kind. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar vier en half jaar geleden was het helemaal niet zo zeker dat ik dit nog zou kunnen doen voor mijn dochter. In haar geval hebben de woorden ‘Lang zal ze leven in de Gloria’ een extra lading gekregen. Ze is weer een jaar ouder geworden en dat vinden we allen zo prettig ja ja en daarom zingen we extra blij!"

BBQ bij Geestmerambacht

12. sep, 2021

Een sipsaaie zomer..

12. sep, 2021

 …is alweer bijna voorbij, we hebben allemaal het gevoel dat de zomer nog moet beginnen. En aan het eind van die sipsaaie zomer staan er dan eindelijk twee stoeltjes op je balkon. Elke week als ik bij je kom logeren heb ik gevraagd wanneer je nou eens je balkon gaat inrichten. Je hebt een best wel ruim balkon met een mooi uitzicht maar je doet er helemaal niks mee. Je bent ook weinig thuis en als je thuis bent is dat in de avond en lig je languit op de bank naar allerlei spelletjesprogramma’s te kijken. In het weekend ben je met je liefje op pad, hij mag niet bij jou logeren volgens de regels van PNH dus ben je in meestal bij hem, in zijn huis in Hoorn. En door de weeks heb je je vrijwilligerswerk, je wandelingen en je afspraken met je vriendinnen. Dat zijn vriendinnen die ik overigens nog nooit gezien heb. Van de begeleiding krijgen we een mail dat ze zich zorgen maken over je financiën, je schijnt niet zo goed rond te kunnen komen van je uitkering. Nou dacht ik dat je vader dat in de gaten hield dus vraag ik het na bij hem. Hij kan al een poosje niet meer inloggen dus heeft het al die tijd niet kunnen volgen, dat wist ik niet. Gelukkig heb je nog wel wat spaargeld maar ja, spaargeld is niet bedoelt om uit te geven aan feesten en partijen! Dus schakel ik via Humanitas een budgetcoach in, je hebt een intakegesprek gehad en als het goed is word je binnenkort gekoppeld aan iemand die met jou gaat budgetteren, ik ben benieuwd!

Je elektrische fiets hebben we opgehaald en heb je al een paar keer gebruikt, het omgaan met de accu moet je nog even leren want je hebt al ondervonden hoe zwaar het is om met een lege accu te moeten fietsen!

Als ik bij je logeer word ik op de bank neergezet en mag ik niks doen. Als ik maar naar de bezem wijs word ik al meteen tegengehouden, ‘nee mam, dat doe ik zelf’. Goed dat je zo assertief bent maar laat mij als je moeder ook gewoon even een beetje helpen met je huishouden. De huishoudster die elke maandagochtend komt, heb je al zover gekregen om na een uurtje poetsen de ochtend af te sluiten met een potje Kezen, ‘ze heeft ook recht op pauze’ zeg je wanneer ik zeg dat ze niet komt om spelletjes te doen.

 28 augustus herdenken we opa’s verjaardag. Oma nodigt ons uit om in opa’s favoriete restaurant koffie te drinken en daarna te gaan varen. Na de boottocht hebben we een diner in een restaurant in Wijk aan zee, bekend terrein voor ons.

Vorige week ben je vijf dagen met je vriend op pad geweest, naar Duitsland en Groningen, die relatietest hebben jullie ook doorstaan!

En ja, afgelopen donderdag was ik bij je logeren en moesten we wakker blijven tot twaalf uur want toen werd het 10 september en was jij ineens 26 jaar. Dus zaten we in onze pyjamapakken op de bank allerlei programma’s te kijken. Nadat ik je om twaalf uur had gefeliciteerd belde je vader en daarna kwamen er via de app nog wat felicitaties binnen en natuurlijk zat je te wachten op een bericht of telefoontje van je vriend…maar ja San, niet in alle families hebben ze dit soort tradities! En dus gingen we toch maar slapen. Hij maakte het goed door je in de middag te verrassen met een etentje en daarna had hij ons uitgenodigd om in Alkmaar koffie te komen drinken in een koffiehuis. Daar zagen we jullie zitten aan een tafeltje, gezellig met een kaartspel. Je wist niet dat we zouden komen dus je was blij verrast. Ik vond het wel eens leuk om jou te verrassen, je bent altijd maar bezig om andere mensen blij te maken, nu ben jij eens aan de beurt. Ik had nog wat anderen uitgenodigd maar ja het was nogal last-minute en er konden er maar twee en dat waren dan uitgerekend ook nog eens twee exvriendjes van je. Dus daar zaten we dan met z’n zessen, gezellig aan de koffie op jouw verjaardag. Wij oudjes gingen na de koffie weg en jullie hebben met z’n vieren nog een hele leuke avond/nacht gehad. Weer een jaartje ouder en een jaartje wijzer…op naar de 27, we gaan zien wat er het komende jaar allemaal weer gaat gebeuren….1 ding is zeker, het is nooit saai met jou!

Foto

12. sep, 2021

Meest recente reacties

31.08 | 13:41

Wat sta je mooi op de foto, mooi opgemaakt, leuk je haar omhoog ik zie de Sanne van een paar jaar geleden, houden zo.

08.03 | 14:18

Hallo daar, wat heerlijk een eigen appartement en wat fijn dat dat goed gaat. Ik had ook niet anders verwacht met zo'n geweldige moeder aan je zijde. Geniet van elkaar!!

21.02 | 19:54

Wat een fijn appartement Sanne, hoop dat je daar gezellig woont en gelukkig bent. Kom kijken zo gauw opa en ik samen mogen kijken.

30.03 | 22:33

Sowieso een goed bericht, het nare is de Corona virus, dat wordt afwachten. Geen idee hoe lang. Inderdaad voorzichtig zijn, geen risico's nemen anders zijn we nog verder van huis. Dat wordt duimen San

Deel deze pagina