Foto

17. apr, 2017

Citaat

17. apr, 2017

"Al blijft ze voor de rest van haar leven zo,zoals ze nu is, ze blijft mijn dochter en ik blijf van haar houden, daar verandert niks aan. Maar haar eigen leven is nu al veranderd en daar maak ik me zorgen om, hoe moet het met school? met haar relatie? met een baan? met haar toekomst? Als ze maar gelukkig is, hoe dan ook, daar zal ik voor zorgen."

....mijn hart breekt

17. apr, 2017

..als ik je zie liggen. Je vraagt meteen naar je mobiel die ik gisteravond had meegenomen, de woorden komen moeizaam uit je mond. Als een zoutzak hang je rechtopzittend in je bed met je ogen en mond half open. 'Komt dit ooit nog goed?' denk ik voor de zoveelste keer. Ik kan m'n tranen niet tegenhouden dit keer en ga even op de gang staan. Ben ontfermt zich over jou. Als ik uitgesnotterd ben gaan we thee en koffie regelen. Ik probeer wat met je te praten maar het lijkt wel alsof het je veel moeite kost om te praten, met gebaren en gezichtsuitdrukkingen geef je antwoord op de dingen die ik je vraag en zeg. Ik wil dat je je bed even uit gaat, even aan je tafeltje zitten en thee drinken. Ik help je uit bed, je loopt sloffend naar de tafel en ploft op de stoel neer. Je pakt een tijdschrift en gaat lezen,alsof we er niet zijn. We kunnen niet zo lang blijven want Ben gaat met zijn kinderen brunchen en ik moet vanmiddag voor het eerst weer werken. Voor we weggaan laat ik je eerst nog even naar de wc gaan en als je weer in bed ligt nemen we afscheid. Je hebt hoofdpijn, de verpleegkundige gaat een coldpack voor je halen en wij gaan weg.

's middags ga ik voor het eerst weer werken. Wel fijn om weer op het werk te zijn. Hartverwarmend hoe er met me wordt meegeleefd door collega's en door de bewoners. Tussendoor kijk ik af en toe op mijn mobiel. Berichtje van Thomas, hij was 's middags bij je en appt me dat je weer incontinent was,jammer want dat ging vanochtend juist zo goed. Van je vader die ook 's middags bij je was krijgt ik een berichtje dat je goed aanspreekbaar was en alles nog wist van de afgelopen dagen. Na mijn werk vertelt Isa (die met je vader mee was) dat je weinig woorden gebruikte maar veel met gebaren en blikken deed en dat jullie evengoed ook hebben gelachen. Ook lees ik een mailtje van opa en oma, ze waren vanavond bij je. Oma schrijft dat je belangstelling had voor opa, hoe het met hem gaat, dat je wel nog steeds hoofdpijn had en dat je korte antwoorden gaf. Ze schreef ook dat ze het moeilijk vinden om jou zo te zien, zo bleek, eenzaam en ver weg.

Ja....dat gevoel dat ken ik.

Meest recente reacties

31.08 | 13:41

Wat sta je mooi op de foto, mooi opgemaakt, leuk je haar omhoog ik zie de Sanne van een paar jaar geleden, houden zo.

08.03 | 14:18

Hallo daar, wat heerlijk een eigen appartement en wat fijn dat dat goed gaat. Ik had ook niet anders verwacht met zo'n geweldige moeder aan je zijde. Geniet van elkaar!!

21.02 | 19:54

Wat een fijn appartement Sanne, hoop dat je daar gezellig woont en gelukkig bent. Kom kijken zo gauw opa en ik samen mogen kijken.

30.03 | 22:33

Sowieso een goed bericht, het nare is de Corona virus, dat wordt afwachten. Geen idee hoe lang. Inderdaad voorzichtig zijn, geen risico's nemen anders zijn we nog verder van huis. Dat wordt duimen San

Deel deze pagina