Nieuw

Veranderingen zijn niet altijd leuk, net als dat deze nieuwe websitehostingdinges ineens totaal anders is dan de oude. Ik had geen keuze, werd gewoon overgenomen. En kan ik dus weer gaan uitvogelen hoe alles werkt. Nadat het was overgezet was ineens alle tekst kwijt, dat was wel even schrikken. Na zes jaar mijn ziel en zaligheid op Sanhersenpan te hebben gedropt...ineens alles foetsie? Na heel veel chatverkeer met een medewerker is gelukkig alles weer goedgekomen. Maar dat alles er ineens anders uitziet komt dus niet bij mij vandaan...dat je het ff weet!

Nou San....


...de tijd is weer voorbijgevlogen en ineens zitten we weer in een nieuw jaar. Er is weer veel veranderd maar dan wel in positieve zin! Je bent verhuisd van Alkmaar naar Zwaag en woont nu officieel samen met Nimal. Met de verhuizing mocht ik me niet bemoeien en dat heb ik dus ook niet gedaan, dat was best even lastig maar ik heb jullie je gang laten gaan. Er staan nog wat ingepakte dozen in jullie huisje maar dat komt allemaal nog wel. Ik heb niet eens echt afscheid genomen van je huisje in Alkmaar maar daar woonde je ook bijna niet meer. Er is vanuit PNH niet eens een eindgesprek of iets dergelijks geweest, beetje slordig, je hebt er toch bijna twee jaar gewoond! We zijn inmiddels ook twee keer in het ziekenhuis in Hoorn geweest. Het ziekenhuis in Alkmaar heeft nog steeds niet jouw dossier doorgestuurd, ook dat is slordig. We hebben een goed gesprek gehad met een internist en jouw hele verhaal verteld. Omdat je nog steeds wel last hebt van bepaalde ongemakken, wordt er het e.e.a. onderzocht. We hadden vorige week veel lol toen we het ziekenhuis afzochten naar een spuugpotje voor de speekseltest. Volgende week ga je die test doen en wordt er ook weer bloed geprikt. Er wordt onderzocht of er iets met je schildklier is of dat je bijnieren misschien niet goed werken. Het afvallen gaat namelijk heel langzaam, je zit nog steeds zo'n 20 kilo boven je normale gewicht.  Maar ook daar ben je nu heel goed mee bezig. Jullie zijn bewuster en gezonder aan het eten en......lezers hou je vast......je bent samen met Nimal aan het sporten gegaan!!  De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!


Je werk is fantastisch. Je hebt het enorm naar je zin in het restaurant. In december hebben we de bon van 100 euro verzilverd die je kreeg omdat ik je had aangemeld als personeel. We zijn met z'n viertjes uit eten gegaan in jouw restaurant. Een week of twee geleden was ik nog op je werk voor een kennismakingsgesprek met jouw begeleider. Dat was alleen maar positief. Ze zijn erg blij met je en dat doet me heel goed om dat te horen. Je bent één keer iets te enthousiast geweest tijdens een personeelsfeestje waarbij je iets te veel wijntjes dronk, maar daar heeft je begeleider toen ook een stokje voor gestoken. Ook dat doet me goed om te horen, ze passen op jou en zorgen dat het goed gaat. Je gaat steeds met plezier naar je werk en je collega's zijn blij met jou. Dat merkte ik ook toen ik er was voor het gesprek, hoe enthousiast je collega's reageerden toen ze jou zagen, zo leuk om te zien! Zo fijn dat je daar op je plekkie zit, ik zou best wel eens stiekem om een hoekje willen kijken, als jij aan het werk bent. Je wilt zelfs misschien ietsje meer gaan werken, dat is een goed teken. We hebben het wel even gehad over jouw salaris want met jouw ervaring en horeca-diploma en subsidie die ze krijgen, mogen ze best iets meer geven dan het minimumloon, gelukkig was je begeleider het daar helemaal mee eens.

Eergisteren waren we bij Isa thuis, Laura en haar schattige dochtertje waren er ook. Dat was heel gezellig. Toch merk ik dan dat het zo anders is als 'vroeger' voordat je ziek werd. Je was altijd gezellig aanwezig en met Laura had je altijd veel lol. Nu ben je stil en kijkt en luistert naar ons. Wij kletsen aan één stuk door en lachen om het gekwebbel van die kleine.

Ik ben dan altijd benieuwd wat er in je hoofd omgaat. Had je misschien ook zo willen zitten? met zo'n kleine hummel op je schoot? zou je willen meepraten met ons vrouwengeklets of zou je willen dat het weer was zoals vroeger? maar dat weet je niet meer, je weet niet hoe het eerst was, dat is uit je geheugen gewist.

Je weet dat alleen van de verhalen die wij jou vertellen over toen. Ik hoop maar dat het voor jou niet moeilijk is, dat vind ik het aller belangrijkste, dat jij geen pijn en verdriet hebt.


Maar als ik dan zie hoe gelukkig je bent met Nimal, hoeveel plezier jullie samen hebben, de leuke dingen die jullie samen doen en hoe goed jullie bij elkaar passen...dan stelt me dat gerust. Het is niet meer zoals het vroeger was, maar dat geeft niet, want zoals het nu is, is het goed.